Hattem

In de Middeleeuwen maakte Hattem onderdeel uit van het zogenaamde Hanzeverbond. Dit verbond had als doel om handel in Europa te beschermen en te bevorderen. Dankzij deze belangrijke rol zijn er in dit pittoreske stadje vele monumenten en historische gebouwen te vinden. Dit bijzondere stadje is dus zeker een bezoekje waard. Slenter door de oude straatjes, bewonder de oude gebouwen en pak tot slot een lekker terrasje op de oude markt. 

Anton Pieck museum 
In Hattem kun je je verdiepen in het werk en leven van de uit Den Helder afkomstige kunstenaar Anton Pieck. Anton Pieck is voornamelijk bekend vanwege zijn ontwerpen voor het sprookjesbos in de Efteling. De creatieve en romantiserende ontwerpen van deze kunstenaar hebben een grote bijdrage geleverd aan dit ondertussen grootste themapark van de Benelux. In het museum vind je een vaste tentoonstelling en wisselende exposities.   

Bakkerijmuseum Hattem
Neem een kijkje in het leven van een bakker in het 150 jaar oude bakkersmuseum. Ook voor kinderen is een bezoekje aan dit museum leuk. Op zaterdagen en in schoolvakanties kunnen zij hier namelijk ook zelf aan de slag. Met Pasen staat er bijvoorbeeld een Paashaas op het programma en met Sinterklaas kunnen ze hier hun eigen speculaaspop maken. In 2020 werd het Bakkerijmuseum nog benoemd door Zoover als het leukste uitje in Nederland. 

Stadswandeling 
Zeker weten dat je niets mist van het mooie Hattem? Volg een stadswandeling met gids. De gids neemt je mee langs de mooiste plekken van dit vestingstadje. Zo loop je onder andere langs de stadsgrachten, de Verkentoren, de Dijkpoort en de Molen de Fortuin. 
 

Hattem - Veluwe Hotel de Beyaerd.jpg

HARDERWIJK

Naast een prachtige natuurlijk biedt de Veluwe ook genoeg mogelijkheden om lekker te shoppen en cultuur te snuiven. Op 10 minuten rijden vanaf het hotel ligt de Middeleeuwse handelsstad Harderwijk. Slenteren door de pittoreske straatjes, wandelen langs de stadsmuren, picknicken aan de boulevard, een terrasjes pakken op de Vischmarkt, unieke winkeltjes en boetiekjes ontdekken of bootje varen. De Hanzestad heeft voor ieder wat wils.

Harderwijk is een stad met veel historie. Met 92 rijksmonumenten zijn er dan ook genoeg bezienswaardigheden te vinden. De Vischpoort, de Catharina Kapel en de grote kerk zijn zeker een bezoekje waard. Bezoek je graag musea? Neem eens een kijkje bij het stadsmuseum of duik in het ambacht van de palingrokers in het Palingmuseum. 

Wil je lekker shoppen? In de Donkerstraat, Hondegatstraat, Hoogstraat, Luttekepoortstraat,  Smeepoortstraat en de vischmarkt vind je volop leuke winkeltjes en boetiekjes.

Hotel De Beyaerd - Harderwijk.jpg

Meer dan welkom
bij hotel de beyaerd


Je kunt je overnachting gemakkelijk en snel online boeken. Voor overige vragen kun je contact met ons opnemen via het contactformulier of telefonisch via 0341 451 541.